Inloggen ? Inschrijven ? Help?

Doorzoek de website


Annuleren
×
Onderwerpen

Welkom

Woonvormen


Mercatus heeft verschillende woonvormen voor speciale doelgroepen.

Aanleunwoning

In sommige gevallen worden woningen met voorrang toegewezen aan woningzoekenden waarbij vastgesteld is dat zij recht hebben op zorg. Dit geldt bijvoorbeeld voor de toewijzing van aangepaste woningen.

Onze aanleunwoningen voor senioren worden toegewezen aan woningzoekenden met een zorgvraag (wordt er gebruik gemaakt van de thuiszorg). Deze aanleunwoningen aan de Houttuinen (bij het verzorgingshuis Hof van Smeden) in Emmeloord en aan de Markezijde (bij verzorgingshuis Markehof) in Marknesse, worden toegewezen door de zorgbemiddelaars van Zorggroep Oude en Nieuwe Land. Zij wijzen deze appartementen toe aan woningzoekenden die een zorgindicatie hebben en kijken daarbij meer naar de individuele hulpvraag.

Voor meer informatie zijn de medewerkers van het zorgbemiddelingsbureau van Zorggroep Oude en Nieuwe Land te bereiken op werkdagen van 9.00 uur tot 17.00 uur op telefoonnummer (0527) 614995.

Wonen met ADL-assistentie in een Fokuswoning

Vrijheid en gewoon wonen met een lichamelijke handicap in Emmeloord? Dat kan in een Fokuswoning van Mercatus. Een Fokuswoning is een aangepaste, gelijkvloerse en rolstoeldoorgankelijke woning. De Fokuswoningen in Emmeloord liggen verspreid in het appartementencomplex aan het Revelsant en zijn aan de buitenkant niet als zodanig herkenbaar. De woningen hebben drie of vier kamers en een tuin of balkon. Aan de overkant van het complex is een winkelcentrum.

Fokus verleent ADL-assistentie op afroep en aanwijzing van de cliënt en dat 24 uur per dag en zeven dagen per week. Zo houdt de cliënt de regie over zijn eigen leven. Een Fokuswoning is toegankelijk voor rolstoelgebruikers, met hun eventuele partner, kinderen en/of andere huisgenoten. Alle woningen zijn via een alarm-intercomsysteem rechtstreeks verbonden met de hulppost. De hulppost ligt in hetzelfde gebouw als de Fokuswoning. De assistentie is dus altijd in de buurt!

De woningen zijn standaard voorzien van een aantal aanpassingen. Daarnaast bezoekt een adviseur de cliënt, vóór het huren van de woning, om een advies te geven over individuele aanpassingen. Om voor een Fokuswoning in aanmerking te komen is een AWBZ-indicatie nodig en moet aan een aantal voorwaarden worden voldaan. Heb je interesse in een Fokuswoning of wil je meer informatie, bijvoorbeeld over de voorwaarden? Neem dan contact op met het Servicepunt van Fokus, bereikbaar op telefoonnummer (050) 521 72 72 of via e-mail. Kijk voor meer informatie en beschikbare woningen ook op de website.

Help en uitleg ?

x
Helpmodus is nu actief

De help functie is nu actief. Klik op het ?-icoon om uitleg te krijgen bij dat betreffende onderwerp. Klik nogmaals op "Help?" om de helpmodus te sluiten.