Inloggen ? Inschrijven ? Help?

Doorzoek de website


Annuleren
×
Onderwerpen

Welkom

Bijzondere omstandigheden


Er zijn situaties waarin het noodzakelijk is dat je op zeer korte termijn verhuist. Alleen in zeer uitzonderlijke situaties kunnen mensen voorrang krijgen bij het zoeken naar een woning.

Economische urgentie

Dringend een andere woning nodig? Een woningzoekende kan door persoonlijke omstandigheden op korte termijn een ander woning nodig hebben. Je kunt bij ons een economische urgentie aanvragen.

Sociaal en medische urgentie

Dringend een andere woning nodig? Een woningzoekende kan door persoonlijke omstandigheden op korte termijn een ander woning nodig hebben. Je kunt bij ons een sociaal/medische urgentie aanvragen.

Toetsing urgentie

Voor het aanvragen van urgentie hebben we een aantal uitgangspunten vastgesteld. Deze uitgangspunten staan in de urgentiebrochure. Gelden deze uitgangspunten voor jou, dan kun je in ieder geval urgentie aanvragen. Dat betekent overigens nog niet dat we die urgentie ook direct verlenen.

Beoordeling sociale/ of medische urgentie

Voor het aanvragen van een sociale of medische urgentie werken wij samen met het Maatschappelijk Werk van Zorggroep Oude en Nieuwe Land. Na het aanvragen van de urgentie neemt een medewerker van de zorggroep binnen vijf werkdagen contact met je op. Je kunt dan een afspraak maken met de zorggroep om de urgentieaanvraag te bespreken. De medewerker van de zorggroep bepaalt na het gesprek of je in aanmerking komt voor urgentie.

Hoe werkt het?

Voor het aanvragen van een urgentie dien je een aantal gegevens te verzamelen. In de brochures voor urgentie kun je vinden wat je precies bij Mercatus moet inleveren. De kosten voor het aanvragen van een urgentie bedragen € 50,--


Veelgestelde vragen

Op welke gronden kan ik urgentie aanvragen?
Voor het aanvragen van urgentie hebben we een aantal uitgangspunten vastgesteld. Deze uitgangspunten staan in de urgentiebrochure. Gelden deze uitgangspunten voor jou, dan kun je in ieder geval urgentie aanvragen. Dat betekent niet dat we die urgentie ook direct verlenen.
Wat is passend toewijzen?
Ben je op zoek naar een sociale huurwoning? En heb je een inkomen onder de grens voor huurtoeslag? (De huurtoeslaggrens is in 2019 € 22.700 voor eenpersoonshuishoudens en € 30.825 voor meerpersoonshuishoudens). Dan moet je rekening houden met de regels voor het toewijzen van sociale huurwoningen. Per 1 januari 2016 mogen woningcorporaties aan huishoudens met een inkomen onder de huurtoeslaggrens alleen nog woningen aanbieden met een huur van maximaal 607,46 euro. Dat heet het ‘passend toewijzen’. Klik hier voor meer informatie.

Help en uitleg ?

x
Helpmodus is nu actief

De help functie is nu actief. Klik op het ?-icoon om uitleg te krijgen bij dat betreffende onderwerp. Klik nogmaals op "Help?" om de helpmodus te sluiten.