Inloggen ? Inschrijven ? Help?

Doorzoek de website


Annuleren
×
Onderwerpen

Welkom

Resultaten opvragen


Enkele uren na de sluiting van de reactietermijn worden de reacties gesorteerd en kun je jouw positie bij Actuele en lopende reacties zien.

Alleen als Mercatus heeft aangegeven dat het resultaat niet bekend wordt gemaakt, zie je bij jouw reactie 'geen resultaat' staan. Meestal zie je dit bij woningen waarbij de Mercatus handmatig een extra controle moet uitvoeren.

Heb je gereageerd op een woning en sta je bovenaan? Dan maken we telefonisch een afspraak met je. Kunnen wij je telefonisch niet bereiken, dan krijg je van ons een e-mail of een brief met een uitnodiging voor een afspraak. In deze brief of e-mail vragen wij je om te reageren (in de e-mail binnen twee werkdagen, in de brief binnen vier werkdagen). Als je niet reageert dan vervalt de aanbieding. Dit wordt dan gezien als een weigering (zie ook onderstaand kopje Weigeren?).

Op het moment dat je een woning aangeboden krijgt, is dat een “aanbieding onder voorbehoud”. Wij moeten namelijk, onder andere, je inkomensgegevens nog controleren. Daarom moet je op het moment dat je op een vrijkomende woning reageert beschikken over een recente inkomensverklaring. Als je die nog niet hebt kun je deze kosteloos opvragen bij de Belastingtelefoon, telefoonnummer 0800-0543. Heb je de inkomensverklaring niet in bezit op het moment dat je een woning aangeboden krijgt, dan kunnen wij de woning niet aanbieden. Let op: verhuis je met meerdere personen, dan moeten alle personen die meeverhuizen een inkomensverklaring inleveren (dit geldt niet voor inwonende kinderen).

Vraag de inkomensverklaring daarom direct aan als je op een woning wil reageren. Zorg dat je het document op tijd in huis hebt! Het duurt gemiddeld vijf werkdagen voordat je de verklaring in huis hebt.

Bij het aanbiedingsgesprek hebben wij de volgende gegevens nodig (indien van toepassing ook van je partner):

  • Inkomensverklaring.
  • Verhuurderverklaring (als je op dit moment een woning van een andere corporatie huurt), geldt ook voor particuliere woningverhuur.
  • Bij het verlaten van een koopwoning een kopie van de verkoopakte.
  • Inkomensverklaring (werkgeversverklaring).
  • Kopie paspoort, identiteitsbewijs en/of verblijfsvergunning.
  • Uittreksel verblijfshistorie, tegen betaling op te halen bij je gemeente.
  • Origineel van je laatste loonstrook of afschrift van je uitkering.
  • Kopieën van de meest recente jaaropgave(n).

Neem je deze gegevens niet mee naar het gesprek, dan vervalt de woningaanbieding.

Als je een woning aangeboden krijgt, dan betekent dit dat je tijdens deze lopende aanbieding geen andere woning aangeboden krijgt.

Let op! Het niet reageren op de verstuurde e-mail/brief of het niet komen opdagen bij het aanbiedingsgesprek (zonder afmelding), zien wij ook als een weigering.

Weigeren?

Je mag een aangeboden woning weigeren. Wel geldt dat na de derde weigering wij je inschrijving twee maanden blokkeren. Je inschrijftijd loopt dan wel door, maar je kunt dan 2 maanden niet reageren op het woningaanbod. Deze tijd kun je gebruiken om na te denken hoe en waar je wilt wonen. Je moet zelf na deze twee maanden contact opnemen om de blokkade op te heffen.

Nadat de woning aan iemand is toegewezen, is deze bij je Historische reacties te zien. Hier zie je ook wat je positie op de kandidatenlijst was.

Help en uitleg ?

x
Helpmodus is nu actief

De help functie is nu actief. Klik op het ?-icoon om uitleg te krijgen bij dat betreffende onderwerp. Klik nogmaals op "Help?" om de helpmodus te sluiten.