Inloggen ? Inschrijven ? Help?

Doorzoek de website


Annuleren
×
Onderwerpen

Welkom

Persoonlijk Profiel


Met je persoonlijk profiel zoek je gericht naar een woning die voldoet aan je woonwensen. In jouw profiel geef je informatie over jouw huishoudsamenstelling, inkomen en je specifieke woonwensen. Als je voor het eerst gaat zoeken naar een woning vragen wij je je persoonlijke profiel aan te vullen. Je krijgt een overzicht van gegevens die al bekend zijn, en van gegevens die je nog moet aanvullen.

Voordat je gaat zoeken moet je informatie geven over:

  • je huishoudsamenstelling;het toetsingsinkomen van je huishouden; je huidige woonsituatie;
  • je woonwensen;
  • mogelijke abonnementen op diensten van Mercatus. Daarnaast kun je je inschrijfgegevens die al bekend zijn controleren.

Huishoudsamenstelling

Voordat je kunt zoeken naar een woning moet je aangeven met wie je naar een nieuwe woning wilt verhuizen. Bij huishoudsamenstelling geef je aan met wie je een duurzame gemeenschappelijke huishouding gaat voeren.

Inkomen

Het inkomen dat je moet opgeven is het toetsingsinkomen van je huishouden. Het toetsingsinkomen is het inkomen dat je dit jaar ontvangt en dat door de Belastingdienst wordt vastgesteld. Het toetsingsinkomen gebruik je ook bij het aanvragen van huurtoeslag.

Volg ons op?

Help en uitleg ?

x
Helpmodus is nu actief

De help functie is nu actief. Klik op het ?-icoon om uitleg te krijgen bij dat betreffende onderwerp. Klik nogmaals op "Help?" om de helpmodus te sluiten.