Inloggen ? Inschrijven ? Help?

Doorzoek de website


Annuleren
×
Onderwerpen

Welkom

Gegevens wijzigen


Je inschrijfgegevens bepalen voor welke woningen je in aanmerking komt. Bij toewijzing controleert Mercatus of de gegevens van je inschrijving kloppen. Als deze gegevens onjuist zijn, kan Mercatus besluiten om de woningaanbieding in te trekken. Pas daarom bij veranderingen direct je inschrijfgegevens aan.

De inschrijfgegevens wijzig je eenvoudig via Mijn gegevens als je bent ingelogd. Heb je al op woningen gereageerd, dan moet je deze reacties eerst verwijderen voordat je je gegevens kunt wijzigen. Met de gewijzigde gegevens kun je vervolgens opnieuw op de woning(en) reageren.


Veelgestelde vragen

Hoe kan ik mijn inschrijfgegevens wijzigen?
De meeste gegevens kun je zelf wijzigen via de website, door in te loggen op www.mercatuswoningaanbod.nl. Je klikt dan op Mijn gegevens - inzien of wijzigen.
Deze gegevens kun je niet via internet wijzigen:

• naam 

• geboortedatum 

• geslacht 

• naam, geboortedatum, geslacht en adres van de medeaanvrager (je kunt de medeaanvrager wel toevoegen of verwijderen) 

• inschrijfdatum 

Als een van de bovenstaande gegevens niet juist staat geregistreerd, kun je schriftelijk een wijzigingsverzoek doen. Voeg bij het verzoek een kopie van een geldig legitimatiebewijs. Stuur je verzoek naar Mercatus. Mercatus beoordeelt vervolgens of jouw verzoek kan worden verwerkt en stelt je daarvan op de hoogte.
Ik wil gaan samenwonen. Hoe moeten wij ons inschrijven?
Wil je samen met je partner een woning zoeken, dan moet je samen op één inschrijving staan. Als een van beiden al staat ingeschreven, dan kan de ander als medeaanvrager op de inschrijving worden geplaatst. Dit kan je zelf aanpassen: Ga hiervoor naar www.mercatuswoningaanbod.nl en vervolgens naar inschrijfgegevens.

Als je partner ook staat ingeschreven kun je de inschrijvingen samenvoegen: 

Bij een samenvoeging schrijft degene met de langste wachttijd de ander als medeaanvrager bij op de registratie. Het registratienummer van de medeaanvrager vervalt daarmee. 

Voor een samenvoeging van twee inschrijvingen kun je contact opnemen met Mercatus. 

Een samenvoeging kan later eventueel ongedaan worden gemaakt door middel van een splitsing. De medeaanvrager krijgt dan de inschrijftijd terug van de oorspronkelijke inschrijving.

Help en uitleg ?

x
Helpmodus is nu actief

De help functie is nu actief. Klik op het ?-icoon om uitleg te krijgen bij dat betreffende onderwerp. Klik nogmaals op "Help?" om de helpmodus te sluiten.