Inloggen ? Inschrijven ? Help?

Doorzoek de website


Annuleren
×
Onderwerpen

Welkom

Een woning ruilen


Woon je in een huurwoning en wil je verhuizen, maar heb je een korte wachttijd bij Mercatus? Dan is woningruil wellicht iets voor je. Er is sprake van woningruil wanneer twee huurders elkaars huurwoning gaan bewonen.

Voorwaarden voor woningruil

Je huurt een woning bij Mercatus, maar je hebt het gevoel dat de woning niet meer helemaal bij je past. Dat kan komen doordat je leefsituatie is veranderd, dat je kinderen de deur uit zijn, dat je in een andere gemeente werk hebt, je gaat samenwonen of juist scheiden. Het zijn allemaal momenten in je leven waardoor je woonwens er ineens anders uitziet.

Een ruilkandidaat vinden

Je kunt op verschillende manieren een ruilpartner vinden, bijvoorbeeld via www.woningruil.nl en woningruil.startpagina.nl.

Huurprijsverhoging bij woningruil

Bij woningruil hebben beide verhuurders de mogelijkheid om de huur te verhogen. Informeer daarom in een vroeg stadium of jouw toekomstige verhuurder de huurprijs zal verhogen

Volg ons op?

Help en uitleg ?

x
Helpmodus is nu actief

De help functie is nu actief. Klik op het ?-icoon om uitleg te krijgen bij dat betreffende onderwerp. Klik nogmaals op "Help?" om de helpmodus te sluiten.